اگر در مورد محاسبه تراز کنکور سوالی دارید
اگر در مورد محاسبه تراز کنکور سوالی دارید
تراز کنکور یکی از مهم ترین مواردی است که درکارنامه اولیه داوطلبان آزمون سراسری درج می شود. تمام کسانی که در این آزمون نام نویسی کرده و در موعد مقرر نسبت به حضور در جلسه امتحان اقدام نموده اند، مدتی بعد یک کارنامه تحت عنوان کارنامه اولیه کنکور دریافت می کنند. این کارنامه حاوی اطلاعات مربوط به آزمون شرکت کنندکان است. اطلاعات زیادی در آن قرار می گیرد که برخی از مهم ترین آن ها شامل اطلاعات هویتی و فردی، درصد دروس مختلف، رتبه و نمره تراز می شوند. در میان این موارد، تراز ممکن است برای بسیاری از داوطلبان شرکت در آزمون سراسری واژه جدیدی به نظر آید. به همین خاطر، با این سوال مواجه می شوند که تراز کنکور چگونه محاسبه میشود و اصلا چه چیزی را نشان می دهد. در واقع، داوطلبان می خواهند بدانند که این نمره تراز تا چه اندازه در نتیجه نهایی و قبولی شان در رشته ها و دانشگاه های مورد نظر، تاثیر دارد.
در رابطه با اهمیت نمره تراز باید بگوییم که شاید بتوان این مورد را مهم ترین اطلاعات موجود در کارنامه داوطلبان دانست؛ اگر چه برخی از متقاضیان توجه خاصی به آن نمی کنند. دلیل اصلی بی توجهی به نمره تراز که در کارنامه ذکر می شود هم بی اطلاعی داوطلبان است. به همین خاطر، در این جا قصد داریم به توضیح این اطلاعات مهم در کارنامه متقاضیان پرداخته و نحوه محاسبه تراز کنکور آنلاین را بیان کنیم. به این ترتیب، آشنایی بیش تری با نمره تراز به دست آورده و قبل از انجام انتخاب رشته، این نمره را به خوبی تحلیل خواهید کرد. علاوه بر آن، اطلاع از روش محاسبه تراز به شما کمک می کند با بررسی پاسخ های خود در هنگام انتشار دفترچه سوالات و پاسخ ها، حتی قبل از دریافت کارنامه بتوانید ترازتان را محاسبه نمایید. پس اگر شما هم جزو داوطلبان آزمون سراسری هستید و می خواهید بدانید تراز کنکور چیست، با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این باره به دست آورید
همان گونه که اشاره کردیم، یکی از مهم ترین سوالات شرکت کنندگان آزمون سراسری پس از دریافت کارنامه شان این است که تراز کنکور چیه و چه کاربردی دارد. اگر بخواهیم به صورت خلاصه و مفید این نمره مهم موجود در کارنامه اولیه داوطلبان را توضیح دهیم، می توانیم بگوییم: معیاری است که وضعیت شرکت کنندگان آزمون سراسری را نسبت به یک دیگر مقایسه کرده و بررسی می کند. در واقع، رتبه داوطلبان در این آزمون بر اساس تراز تعیین می شود. هر چه داوطلب تراز بالاتری به دست آورد، رتبه آن هم بهتر خواهد شد. به این ترتیب، می توان تراز را اصلی ترین و حائز اهیمت ترین اطلاعاتی دانست که در کارنامه اولیه کاربران قرار می گیرد. این که تراز کنکور چگونه محاسبه میشود هم برای تعداد زیادی از شرکت کنندگان جالب است. به همین دلیل، در ادامه نحوه محاسبه این نمره مهم را هم به صورت کامل برای تان توضیح خواهیم دادیم. اما قبل از آن کمی بیش تر این نمره را بررسی می کنیم.
عوامل مختلفی در تعیین نمره تراز تاثیر دارند که داوطلبان باید با همه آن ها آشنا باشند. درصد کسب شده در هر درس، ضرایب دروس مختلف و تاثیر سوابق تحصیلی برخی از مهم ترین این فاکتورها محسوب می شوند. در روش های محاسبه تراز کنکور آنلاین هم این موارد دریافت شده و مورد پردازش قرار می گیرند. به هر حال، در صورتی که قصد دارید نمره تراز بالایی به دست آورده و در رشته ها و دانشگاه های بهتری پذیرش بگیرید، باید به این فاکتورها توجه داشته باشید. این که کسب درصد بیش تر یا سوابق تحصیلی بهتر به افزایش نمره ترازتان کمک می کند که کاملا واضح است. اما برای مثال، زمانی که شما ضریب دروس مختلف را می دانید، می توانید تمرکز بیش تری برای مطالعه درس های با ضریب بالاتر بگذارید. پس این که بدانید تراز کنکور چیست ، به شما کمک می کند تا اهمیت بیش تری به دروس با ضریب بالا داده، درصد بهتری در این دروس کسب کرده و نمره تراز بهتری داشته باشید.
حال که می دانید نمره تراز نشان دهده چه چیزی است و چه اهمیتی دارد، به احتمال زیاد توجه بیش تری به آن خواهید داشت. اما سوال دیگری که شرکت کنندگان آزمون سراسری با آن مواجه می شوند، این است که تراز کنکور کجا نوشته شده و در کدام قسمت کارنامه اولیه قرار دارد. در این رابطه هم باید بگوییم که نمره تراز به دو شکل در کارنامه قرار می گیرد که شامل نمره کل نهایی و ماکزیمم نمره کل زیر گروه ها می باشد. هر کدام از این موارد، اطلاعات خاصی را به شما نشان می دهند. برای این که بهتر متوجه این موضوع شوید، نمره تراز یک داوطلب آزمون سراسری در گروه تجربی را بررسی می کنیم. رشته های گروه ازمایشی تجربی خود دارای ۵ زیر گروه هستند که ضرایب دروس در هر کدام از آن ها با بقیه متفاوت است. این که تراز کنکور چگونه محاسبه میشود تا حد زیادی به همین زیر گروه ها و ضریب دروس مختلف در آن ها بستگی دارد.
با توجه به این که شرایط زیر گروه های مختلف با هم فرق دارد، نمره تراز داوطلب در هر کدام از این زیر گروه ها هم به صورت جداگانه محاسبه شده و در کارنامه کنکور سراسری قرار می گیرد. به این ترتیب، شما می توانید نمره کل نهایی هر زیر گروه را در بخش مربوط به خود مشاهده نمایید. از این رو، ماکزیمم نمره کل زیر گروه ها هم کامل واضح است. پس از محاسبه تراز کنکور آنلاین ، بیش ترین نمره تراز داوطلب در زیر گروه های مختلف، در این قسمت نمایش داده می شود. پس نمره ترازی که در این بخش نمایش داده می شود یک نمره تراز جداگانه نبوده و ماکزیمم نمره های مربوط به زیر گروه های مختلف در گروه آزمایشی متقاضی است. با این حال، اکنون می دانید تراز کنکور چیست و به سادگی می توانید نمره تراز کنکور خود را در کارنامه مشاهده کنید. در ادامه، نحوه محاسبه این نمره مهم در کارنامه تان را هم توضیح خواهیم داد تا با روش انجام آن آشنا شوید.
حال که می دانید تراز کنکور در کدام بخش کارنامه نوشته می شود، به نحوه محاسبه آن می پردازیم. چرا که بسیاری از داوطلبان در مورد روش انجام این کار سوال دارند و می خواهند بدانند آیا قبل از دریافت کارنامه اولیه هم امکان محاسبه تراز وجود دارد یا خیر. در صورتی که روش محاسبه نمره تراز را بدانید، حتی قبل از دریافت کارنامه هم می توانید ترازتان را با تقریب بالا حساب کنید. به شرط آن که سوالات کنکورتان را بررسی کرده و تعداد سوالاتی را که صحیح یا غلط پاسخ داده اید، بدانید. با توجه به این که مدتی پس از برگزاری آزمون هم دفترچه سوالات و هم پاسخ نامه ها از طریق سایت سنجش منتشر می شوند، دسترسی به این اطلاعات هم زیاد دشوار نیست. به هر حال، برای این که بفهمید تراز کنکور چگونه محاسبه میشود، ابتدا باید با روش محاسبه چند شاخص دیگر آشنا شوید. در ادامه هر یک از آن ها را به صورت مفصل توضیح خواهیم داد.
محاسبه نمره خام
اولین مرحله برای به دست آوردن تراز، محاسبه نمره خام است. منظور از نمره خام هم همان درصدی است که در دروس مختلف کسب کرده اید. برای انجام این کار هم باید تعداد سوالاتی را که صحیح یا غلط پاسخ داده اید، بدانید. به طور کلی، سه مولفه در فرمول محاسبه نمره خام یا همان درصد و در نهایت محاسبه تراز کنکور آنلاین تاثیر دارند. این موارد شامل تعداد پاسخ های صحیح، تعداد پاسخ های غلط و تعداد کل سوالات هر درس می باشند. با قرار دادن این مولفه ها در فرمول مربوطه می توانید نمره خام هر درس را محاسبه نمایید. فرمول هم به این صورت است که باید تعداد پاسخ های صحیح را در 3 ضرب کرده، منهای تعداد پاسخ های غلط کنید. در نهایت جواب را تقسیم بر تعداد کل سوالات ضرب در 3 نمایید. نهایتا نتیجه را در 100 ضرب نموده تا نمره خام درس به دست آید. فرمول ریاضی زیر به شما کمک می کنید بهتر متوجه شوید نمره خام در تراز کنکور چیست.
((تعداد پاسخ های صحیح) * ۳ ـ (تعداد پاسخ های غلط) / (تعداد کل سوالات * ۳)) * ۱۰۰ = نمره خام
محاسبه نمره تراز
پس از این که نمره خام را به دست آورید، نوبت به نمره تراز می رسد. نمره تراز هم برای هر درس به صورت جداگانه محاسبه شده و فرمول خاص خود را دارد. پس اگر قصد دارید تراز کنکور انسانی، ریاضی، تجربه یا سایر گروه های آزمایشی را به دست آورید، دومین مرحله محاسبه این نمره خواهد بود. فرمول محاسبه نمره تراز بسیار ساده است و البته در آن به نمره خام نیاز است. یعنی حتما باید از قبل این نمره را برای دروس مختلف محاسبه کرده باشید. هم چنین، باید ضریب دروس مختلف را هم بدانید. چرا که در فرمول محاسبه نمره تراز دو مولفه اصلی وجود دارد که شامل نمره خام و ضریب درس می شوند. برای این که بدانید تراز کنکور چگونه محاسبه میشود، در این جا فرمول به دست آوردن نمره تراز را هم برای تان آورده ایم. برای محاسبه این نمره باید نمره خام را در ضریب درس ضرب کرده و نهایتا نتیجه را ضرب در ۱۰۰ کنید. فرمول ریاضی آن به شکل زیر است:
نمره خام * ضریب درس * ۱۰۰ = نمره تراز
محاسبه تراز کل
در نهایت، بعد از این که نمره خام و نمره تراز هر درس را محاسبه کردید، می توانید نمره تراز کل خود یا سایر داوطلبان را در آزمون سراسری به دست آورید. برای محاسبه تراز کل هم فرمول ویژه ای وجود دارد که در این بخش به آن می پردازیم. این فرمول برای محاسبه تراز کنکور آنلاین هم کاربرد دارد. مولفه های مهم آن هم نمره تراز و ضریب هر درس می باشند. به عبارت دیگر، باید از نمره تراز تمام دروس و ضرایب آن ها به صورت کامل اطلاع داشته باشید تا بتوانید تراز کل داوطلب در آزمون سراسری را به دست آورید. به این صورت که نمره تراز هر درس را ضرب در ضریب همان درس نموده و حاصل را با هم جمع کنید. نهایتا نتیجه به دست آمده را به مجموع ضریب دروس تقسیم کرده تا تراز کل به دست آید. در ادامه فرمول ریاضی مربوطه را هم آورده ایم تا بهتر متوجه شوید روش محاسبه تراز کنکور چیست .
(ضریب درس ۱) * (تراز درس ۱) + (ضریب درس ۲) * (تراز درس ۲) + ... / (مجموع ضرایب دروس) = تراز کل
با توجه به توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، اکنون به راحتی می توانید نمره تراز کل خود را در آزمون سراسری محاسبه کنید. اما همان طور که مشاهده کردید، محاسبه نمره تراز کنکور ریاضی ، انسانی، تجربی یا هر گروه دیگری با این روش ها، کمی زمان بر است. از طرف دیگر، امکان وجود اشتباه به دلیل محاسبات سنگین هم در آن ها زیاد است. به همین خاطر، برخی از کاربران دنبال راه ساده تری برای محاسبه تراز آزمون سراسری شان هستند. در این گونه موارد، استفاده از نرم افزارها و سایت های آنلاین بهترین گزینه است. به این ترتیب که شما اطلاعات خواسته شده را وارد می کنید و این نرم افزار یا سامانه، به صورت خودکار نمره ترازتان را محاسبه خواهد کرد. محاسبه تراز کنکور آنلاین علاوه بر این که به زمان کم تری نیاز دارد، تراز را هم با دقت بیش تری در اختیارتان قرار می دهد. پس می توانید از روش های آنلاین به عنوان یک راه مناسب جهت محاسبه نمره تراز استفاده کنید.
یکی از جذاب ترین رشته هایی که داوطلبان گروه تجربه به آرزوی قبولی در آن کنکور می دهند، رشته پزشکی است. حتی برخی از شرکت کنندگان تنها هدف خود را قبولی در رشته پزشکی تعیین می کنند و این موضوع حساسیت کار را بیش تر می کند. اما باید بدانید که رسیدن به این هدف علاوه بر پشتکار، نیاز به برنامه ریزی و سنجش صحیحی شرایط دارد. از جمله شرایط مهم که باید مورد بررسی قرار گیرد، درصدها و نمره تراز لازم برای قبول شدن در رشته پزشکی می باشد. زمانی که شما بدانید حداقل تراز مورد نیاز برای قبولی در این رشته چقدر است و تراز کنکور چگونه محاسبه میشود ، می توانید با محاسبه تقریبی تراز خود پس از آزمون، از احتمال قبولی تان در این رشته مطلع شوید. در کنار این موضوع، اطلاع از حداقل تراز کنکور برای پزشکی می تواند تا حد زیادی در فرآیند انتخاب رشته کنکور تان هم تاثیر داشته باشد.
اما چیزی که در این رابطه اهمیت دارد، تفاوت نمره تراز کنکور برای پذیرش در رشته پزشکی سال های مختلف است. به همین خاطر، نمی توان آمار دقیقی برای پذیرش رشته پزشکی در یک کنکور خاص ارائه داد. علاوه بر این، نمره تراز پزشکی برای دوره های مختلف هم با هم فرق دارد. برای مثال، جهت قبولی در رشته پزشکی دانشگاه های دولتی معمولا به نمره تراز بالاتری نیاز است. اما کسانی که قصد تحصیل این رشته در دانشگاه آزاد را داشته باشند، حتی با تراز کم تر هم می توانند به هدف شان برسند. به هر حال، در صورتی که از حداقل تراز مورد نیاز اطلاع داشته باشید، با محاسبه تراز کنکور آنلاین می توانید قبولی یا عدم قبولی تان را حتی قبل از اعلام نتایج کنکور نهایی تا حدودی متوجه شوید. طبق آمار سال های قبل، برای قبول شدن در رشته پزشکی دانشگاه آزاد هم نهایتا به نمره تراز ۹۶۰۰ به بالا نیاز خواهد داشت. البته همان گونه که اشاره کردیم، این آمار برای هر سال متفاوت است.
یکی دیگر از رشته های محبوب در سال های اخیر، رشته فرهنگیان یا همان تربیت معلم است. به دلیل مزایای فراوان این رشته از جلمه تضمین استخدام، عدم نیاز به انجام خدمت سربازی برای داوطلبان مرد، محاسبه سال های تحصیل به عنوان سابقه کار و سایر موارد این چنینی، تعداد زیادی از شرکت کنندگان کنکور سراسری در گروه های ازمایشی مختلف تمایل به تحصیل در رشته های مختلف دانشگاه فرهنگیان دارند. اما سوال این جا است که تراز کنکور برای فرهنگیان چقدر است. در واقع، متقاضیان برای پذیرفته شده در دانشگاه فرهنگیان حداقل باید به چه ترازی دست یابند. در این رابطه باید بگوییم که علاوه بر رقابت موجود، این دانشگاه خود یک حداقل تراز ثابت دارد. حداقل تراز ثابت در نظر گرفته شده برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان هم نمره ۶۵۰۰ است. یعنی کسانی که ترازی کم تر از این مقدار به دست آورند، حق انتخاب رشته های دانشگاه فرهنگیان را نخواهند داشت.
به این ترتیب، می توان گفت برای دریافت پذیرش در دانشگاه فرهنگیان دو حداقل تراز وجود دارد که یکی ثابت بوده و دیگری بسته به عمل کرده رقبا دارد. در صورتی که بدانید تراز کنکور چگونه محاسبه میشود ، بلافاصله بعد از آزمون سراسری می توانید این نمره تراز را برای خود محاسبه کرده و امکان قبولی تان در دانشگاه فرهنگیان را از نظر تراز مورد نیاز بررسی کنید. البته همان طور که گفتیم، امکان بررسی تراز قبولی با تراز ثابت وجود دارد. زیرا از آن جایی که پذیرش در این داشگاه هم مانند سایر موسسات آموزشی بر اساس تراز انجام می گیرد، حداقل نمره لازم به شرایط شرکت کنندگان در هر سال بستگی دارد. در صورتی که اکثر علاقه مندان به تحصیل در رشته فرهنگیان تراز بالایی کسب کنند، حداقل تراز هم بالا می رود. از طرف دیگر، اگر این دسته از متقاضیان نمره خوبی به دست نیاورده باشند، حداقل تراز مورد نیاز هم کم تر خواهد بود.
اگر چه در سال های اخیر تعداد شرکت کنندگان رشته تجربی افزایش یافته است، اما قوانین کلی و روش های محاسبه نمره و تراز برای همه گروه های آزمایشی یکسان است. به عبارت دیگر، هیچ تفاوتی بین روش محاسبه تراز کنکور آنلاین گروه های آزمایشی انسانی ، ریاضی، تجربی و سایر گروه ها وجود ندارد. از این رو، نمره تراز انسانی و ریاضی هم به روشی که در بخش های قبل توضیح دادیم، محاسبه می شود. کافی است تعداد پاسخ های صحیح و غلط خود به سوالات آزمون سراسری را بدانید تا بتوانید ترازتان را محاسبه کنید. ضرایب دروس در این رشته ها هم تاثیر مهمی بر تراز کل یا نمره نهایی داوطلبان دارد. به همین خاطر، باید توجه ویژه ای به این ضرایب داشته و بدانید که اثر هر یک بر تراز کنکور چیست. این گونه می توانید برای درس هایی که دارای ضریب بالاتری هستند، بیش تر وقت گذاشته و نمره تراز کل خود را افزایش دهید.
با توجه به راهنمایی هایی که تا این جای کار در اختیارتان قرار دادیم، اکنون می دانید که تراز کنکور چگونه محاسبه میشود . پس در صورت تمایل، با در اختیار داشتن داده های مورد نیاز می توانید تراز کنکورتان را به صورت دستی محاسبه کنید. اما انجام این محاسبات معمولا به زمان زیادی نیاز دارد. علاوه بر آن، امکان خطا و اشتباه هم زیاد بوده و ممکن است نتوانید تراز خود را به صورت دقیق به دست آورید. در این گونه موارد، می توایند از برنامه تراز کنکور استفاده کنید. در حال حاضر، برنامه های آنلاین متعددی وجود دارند که به صورت اختصاصی برای محاسبه نمره تراز آزمون سراسری ایجاد شده اند. روش عملکرد آن ها هم بسیار ساده است و کافی است داده های مورد نیاز را به آن ها بدهید تا ترازتان را نمایش دهند. این گونه در کم ترین زمان ممکن می توانید نمره تراز کنکور خود را با دقتی بالا محاسبه کنید.
یکی از سوالات رایج شرکت کنندگان آزمون سراسری بعد از دریافت کارنامه اولیه این است که تراز کنکور چیست و چه اهمیتی در پذیرفته شدن شان دارد. به طور کلی، تراز یا نمره کل نشان دهنده وضعیت هر داوطلب در آزمون نسبت به سایر شرکت کنندگان است. هر چه نمره تراز شما در آزمون سراسری بیش تر باشد، وضعیت بهتری نسب به رقبا داشته و رتبه بالاتری هم کسب خواهید کرد. از این رو، تراز کنکور را می توان مهم ترین اطلاعات موجود در کارنامه اولیه دانست. چرا که به صورت مستقیم در رتبه و پذیرش داوطلبان در دانشگاه تاثیر خواهد داشت. با توجه به اهمیت این موضوع، در این جا نحوه محاسبه تراز را هم به صورت کامل توضیح دادیم. بنابراین اکنون می دنید تراز کنکور چگونه محاسبه میشود و در صورت تمایل، به راحتی می توانید ترازتان را محاسبه کنید. کافی است تعداد پاسخ های صحیح و غلط خود را به سوالات آزمون سراسری بدانید.
اگر در مورد محاسبه تراز کنکور سوالی دارید
اگر در مورد محاسبه تراز کنکور سوالی دارید